Amazon

Amazon

Skulle det ske, at du de seneste år har befundet dig under en sten, ikke læst nyheder og generelt holdt dig fra at snakke med mennesker, der opererer inden for online handel, så har du sikkert aldrig hørt om Amazon. Har du ikke gjort ovenstående, så er du formentlig allerede bekendt med fænomenet.

Amazon er på vej, både på godt og ond, og om vi ønsker det eller ej. Nogle virksomheder glædes og klapper i deres hænder, imens andre ser Amazon som en tung regnsky, der truende hænger over deres liv som erhvervsdrivende.

Vores rolle i denne artikel er ikke at gøre os dommere over, hvorvidt Amazon bliver en positiv eller negativ oplevelse for Danmark. Vores lord er derimod at informere om, hvad Amazon egentlig er for en størrelse.

En ting er sikkert. Amazon kan give dig meget mere salg, hvis du formår at spille dine kort rigtigt. Gør du det ikke, så gør dine konkurrenter det formentligt. Derfor gør du klogt i at holde dig opdateret og informeret omkring Amazon.

God fornøjelse.

Hvad er Amazon?

Hvad er Amazon? Amazon er et amerikansk aktieselskab, der primært beskæftiger sig med at drive verdens største online markedsplads. Konceptet er simpelt. Forhandlerne sælger deres produkter på deres platform, til gengæld sørger Amazon for den logistiske del, samt for at tage en lille bid af kagen.

Amazon blev grundlagt tilbage i 1994, hvor Jeff Bezos startede forretningen som en online boghandel, der siden har ekspanderet til at sælge alt imellem himmel og jord. Amazon blev grundlagt i Seattle, og har stadig den dag i dag hovedkvarter i byen.

Amazon har en lang række datterselskaber, der både har større og mindre relevans til moderselskabet. Blandt de mest kendte selskaber er der eksempelvis: Whole Foods Market, Alexa internet, Amazon GO, Woot og Ring.

Hvornår kommer Amazon til Danmark?

Nu sidder du sikkert og overvejer, hvornår denne internetgigant så har tænkt sig at træde ind i Danmark? Det kan vi godt forsta, at du tænker. Det er nemlig et spørgsmål, som rigtig mange spekulerer kraftigt i.

Hvornår kommer Amazon til Danmark? Hvornår Amazon kommer til Danmark. Mange forventer, at det sker i løbet af 2020, dog kan der sagtens gå længere tid, og ingen ved det præcist. Amazon ved det måske ikke engang selv. Dog er en ting relativt sikkert, nemlig at de kommer.

Danskerne har allerede nu mulighed for at handle gennem Amazon, dog findes der endnu ikke en dansk udgave af Amazon, ligesom at der heller ikke er noget logistikcenter. Det er der til gengæld i Tyskland, der ligeledes står for størstedelen af de handler, som danskerne allerede nu foretager på Amazon. Det anslås, at Amazon allerede nu, inden de er indtrådt på det danske marked, står for cirka to procents af al handel på internettet.

Amazon vækker bekymring -og optimisme

Mange danskere, især erhvervsdrivende, der beskæftiger sig inden for E-handel, er utroligt bekymrede for, hvilke konsekvenser Amazon kommer til at have for den danske e-handel. Bekymringen går især på, at alle de mindre virksomheder vil blive knust af giganten.

En af de personer, der er bekymret, er Niels Ralund. Niels Ralund kommer fra Foreningen for Dansk Internethandel, og han udtalt følgende om udsigten til, at Amazon kommer til Danmark:

“Amazon kommer til at gøre langt mere skade end gavn. Det kan muligvis have positive effekter for nethandlen herhjemme, til gengæld gør deres enorme størrelse, at de kan stille store og mange krav til producenter. Når disse producenter så ligger deres produkter på Amazons markedsplads, så ejer de ikke længere selv kundedata,” Udtaler Niels Ralund, Foreningen for Dansk Internethandel.

Selvom det hele kommer til at lyde meget faretruende og dommedagsagtigt, så behøver det langt fra at være sådan. Amazon vækker også begejstring, optimisme og forhåbning for mange danskere.

En af den danskere, der er noget mere positivt indstillet på Amazons indtræden, er Philipp Schrøder, der er professor i Økonomi på Aarhus og medlem af regeringens Disruptionsråd. Han ser anderledest lyst på den nye tilgang, og nævner flere positive ting, som Amazon kan følge med sig.

“Hver gang der kommer en ny spiller ind på markedet, så er det helt naturligt, at nogle af de mindre spillere bliver presset ud. Det er den naturlige darwinisme, der følger med i en fri markedsøkonomi som vores. Heldigvis er den sund for konkurrencen, og kan potentielt set give et samlet løft i produktiviteten, der i sidste ende er til gavn for markedsøkonomien i Danmark,” udtaler Philip Schrøder.

GUIDE: Hvordan sælger man på Amazon?

Du skal som det første være klar over en ting, når du gerne vil sælge på Amazon, nemlig at du ikke ligefrem kommer til at være alene. Konkurrencen er hård, det er svært at skille sig mærkbart ud, og prisen er en meget væsentlig faktor, når man sælger på Amazon.

Til gengæld er der også flere brugere, altså potentielle kunder, på Amazon, end de fleste nogensinde turde drømme om. Faktisk er der langt over 300 millioner brugere på verdensplan, og tallet stiger med uset fart. Der er altså over 300 millioner gode grunde til, at du skal forsøge dig med at sælge på Amazon. Sådan gør du:

Sådan sælger du på Amazon

1. Sæt dig ind i reglerne

Vores helt klare anbefaling er, at du som det første starter med at bruge lidt tid og energi på at sætte dig ordentligt ind i det, du går ind til. Dette indebærer at læse Amazons politikker og retningslinjer. Så er du ligesom med på, hvad der er op og ned, hvad du må, hvad du ikke må osv.

Du kan sammenligne det med, at indgå i enhver anden forhandleraftale, hvor man også vil granske hinandens regler og politikker nøje, inden man indleder sit samarbejde. For at gøre det hele lidt nemmere for dig, så har vi lavet denne liste over links til dokumenter, du bør læse inden du indleder dit Amazon-eventyr:

Sørg for at læse dokumenter grundigt igennem, inden du gør noget som helst. Så er du på den sikre side!

2. Lav og opsæt en konto

Nu hvor du har ved, hvad der er op og ned hos Amazon, så er det nu tid til at lave din konto hos Amazon, altså din salgskonto. Dette gør du HER.

Som sælger har du to valgmuligheder, når du opretter din konto, nemlig om din konto skal være professionel eller privat. Herefter er det blot tilbage at indtaste dine kortoplysninger, så du når frem til den side, der hedder “Seller Central Dashboard”.

På denne side vil du blive bedt om at udfylde en række informationer om din virksomhed og dig selv, heriblandt ting som faktureringsoplysninger, moms, hvilken slags produkter du har osv. Til sidst vil du blive bedt om at godkende handelsbetingelserne for at sælge på Amazon.

Om du læser disse betingelser eller ej, er selvfølgelig op til dig selv. Dog skader det ikke noget at granske dem hurtigt igennem.

3. Upload dine produkter

Nu er vi så der, hvor alt det kedelige og fundamentale er på plads. Dette betyder, at du skal i gang med at uploade de produkter, du gerne vil have ind på markedspladsen. Dette kan gøres på to forskellige måder, nemlig manuelt eller ved hjælp af et administrationsværktøj.

Om du skal vælge det ene eller det andet, manuelt eller ej, handler i høj grad om, hvor mange produkter, du har tænkt dig at uploade til Amazon. Er det blot tale om, at du skal have uploadet en lille række produkter til siden, så kan du med fordel bare gøre det manuelt.

Skal du derimod have en stor mængde af forskellige produkter ind, så kan du spare en masse tid ved at benytte et administrationsværktøj. Et administrationsværktøj værktøj gør det muligt for dig at uploade, vedligeholde og overvåge dine produkter på en lang række forskellige online markedspladser, herunder også Amazon.

Du kan finde sådanne værktøjer ved hjælp af en simpel Google-søgning: “Administration tool for Amazon”. Herefter vælger du blot det værktøj, du finder bedst.

Når du har fået dine produkter op, så er du faktisk i gang med at sælge på Amazon.

Hvordan køber man fra Amazon?

Står du og mangler en ny shampoo, en trøje, et surfboard, en ny sadel til din hest eller et akvarie? Så kan du helt sikkert finde det på Amazon. Du kan praktisk talt finde alt, hvad du nogensinde kunne komme i tanke om, på Amazon. Derfor er det i sandhed en fantastisk markedsplads som forbruger.

Dog forholder det sig som vi også nævnte tidligere i indlægget, at Amazon endnu ikke er kommet til Danmark. Derfor er du for nu nødsaget til at handle igennem andre lande, eksempelvis England eller Tyskland.

Ulempen ved at købe igennem England og Tyskland er, at forsendelsestiden er en del længere, sammenlignet med, hvad den kommer til at være, når Amazon træder ind på det danske marked.

Ellers fungerer Amazon som envher anden webshop. Du går ind på siden, søger efter det, du leder efter. Herefter vil du blive præsenteret for det produkt du søgte efter, hvorefter du blot skal vælge det, du gerne vil købe. Udvalget vil ofte være enormt stort!

Hvem grundlage Amazon?

Til slut skal du naturligvis ikke snydes for en lille baggrundshistorie omkring verdens største handelsplads, der senere har været med til at grundlæggeren er blevet verdens rigeste mand.

Hvem grundlage Amazon? Jeff Bezos grundlagde Amazon tilbage i 1994, og blev blot tre år senere en børsnoteret virksomhed. Jeff Bezos valgte at grundlægge virksomheden i Seattle, ikke så meget fordi, at han var voldsomt begejstret for byen, men af en helt anden grund.

Denne grund var, at også Microsoft også lå der. Dette betød for Jeff Bezos, at der ville være en koncentreret mængde af unge IT-talenter, han kunne rekruttere. Denne strategi sig at være helt rigtig, hvilket deres størrelse og position i dag tydeligt beviser.

Tak til iBob.dk
Vi hos redaktionen sender et stort tak ud til iBob.dk, der har gjort denne artikel mulig ved hjælp af deres økonomiske støtte. Hos iBob.dk kan du finde et stort udvalg af blækpatroner og kontorartikler.

Fleresalg.dk
Et projekt af Nutimo
fleresalgdk@superamail.com
(+45) 71 99 50 54