Videocontent

Videocontent

Uanset om du har en blog, webshop eller anden form for hjemmeside, så vil fordele være mange, hvis du siger det med video i stedet for kun med tekster og billeder. Vi giver dig her en introduktion til, hvorfor og hvordan du skal anvende videoer på din hjemmeside til at booste dit salg.

Tiden hvor internettet kun var tekst og billeder er for længst forbi. Videoindhold vinder sammen med podcasten mere og mere ind online - og det er der en grund til. Det virker nemlig og har nogle fordele, som man sjældent kan matche med tekst og billeder.

Det er dog langt fra alle virksomheder, der gør brug af dette medie. Det kræver ofte også mere, end det gør at skabe tekst og billeder. Du finder dog gode eksempler på anvendelsen af video, som når AvXperten gør brug af dem, når de forklarer mulighederne med deres nye produkter.

Styrk dit brand

Brugen af videoindhold på din webshop eller hjemmeside kan bruges til flere elementer. Det kan anvendes til alt fra brandbuilding til at tilbyde produktinformationer på en anderledes måde end konkurrenterne.

Hvis vi begynder med brandbuilding, så giver videocontent den mulighed, at du kan præsentere flere af dine brandelementer i forbindelse med præsentationen af et produkt. Det vil skabe en større samhørighed mellem dit og dit brand og de produkter i sælger. Disse elementer kan være svære at få med i tekst.

På både den korte og lange bane vil det være med til at flytte jer op i toppen, når forbrugeren skal forbinde en bestemt produktkategori med en konkret forhandler. Det kaldes top of mind awareness og vil stort set altid være med til at placere brandet/forhandleren blandt de for forbrugeren acceptable valgmuligheder, når der skal købes indenfor netop din produktkategori.

Gør dig unik

Vi lyver næppe, når vi siger, at mange webshops fra tid til anden vil opleve, at konkurrenter bevidst eller ubevidst kopierer deres indhold.

De skadelige effekter kan her være mange. Du kan som en direkte konsekvens heraf opleve en dårligere rangering på Google grundet duplikeret indhold. Ikke nok med det så vil du også risikere, at potentielle købere ikke kan differentiere mellem de respektive hjemmesider, da indholdet er identisk. Hvem er autentisk og hvem er ikke?

Her fremstår brugen af video ganske lige til. For har du husket dine brandelementer i videoen, så kan dine konkurrenter ikke anvende den, uden de laver direkte reklame for dig.

Contentkopiering vil være reklame

Lad os vende tilbage til det ovennævnte eksempel fra AvXperten. I videoerne ser du, hvordan de bruger deres eget brand til at skabe rammerne om produktet. Hvem afsenderen er, er tydeligt. Brandelementerne, navnet, logoet, farverne, identiteten og værdierne er gjort tydelige. Det kan være forholdsvist simpelt at gøre, hvis man husker at påtænke dette.

Du vil sjældent se, at en konkurrent anvender så stærk en branded video, da den simpelthen vil være alt for farlig for dem at anvende.

Hvorfor? Fordi den direkte fortæller deres kunder, at deres konkurrent er stedet, hvor de skal gå hen, hvis de vil vide mere om det pågældende produkt eller produktkategori. Det er du ikke sikret imod, hvis du blot anvender tekst og billeder.

Skab merværdi for dine kunder

Du kan med brugen af videoindhold skabe merværdi for dine kunder. Dermed ikke sagt at du skal overfylde din side med videoer om alt. Relevansen skal være der.

Merværdien kan især skabes, hvis videoen anvendes i forbindelse med emner og produkter, hvor uddybende viden og vejledning kan være relevant. Vi er ikke ude i, at du skal lave en video, hvis du sælger et par tennissokker eller en chokoladebar.

Eller, med mindre du forsøger at bidrage til produktets identitet, så det adskiller sig. Her kan du bruge videoindhold til at skabe og bygge den storytelling, der er nødvendig for, at dit brand eller produkt adskiller sig fra de konkurrenterne i samme kategori.

Vælg en stil der passer

Studieoptagelser eller mobiltelefon, that is the question… Hvordan du skal optage dine videoer, afhænger af flere ting. Der er selvfølgelig altid et økonomisk askept i valget.

Det andet spørgsmål er autencitet. Giver din video det rigtige billede af dig, din virksomhed og jeres brand? Afhængig af dine produkter, jeres brand og målgruppen, så kan valget af optagelseskvaliteten være med til at understøtte brandet.

Eksempler

Sælger du dyre produkter, hvor kvalitet er blandt nøgleordene, så skal du gå efter en velproduceret video, der signalerer netop dette.

Får du ikke fanget det i videoen, vil det være med til at underminere dit brands værdier og skabe forvirring for en potentiel kunde på baggrund af de misvisende signaler, som videoen så vil ende med at sende.

Sælger du derimod et produkt eller en ydelse, hvor autencitet er blandt de største nøgleord, så kan man ved at gå på kompromis med kvaliteten opnå en ægthed, der ofte efterspørges blandt målgruppen.

Skab mersalg

En video i en webshop er ikke blot en anden udgave af produktspecifikationen. Det er også en oplagt mulighed til at skabe mersalg.

Vi er ikke ude i et banebrydende koncept her. Det er stort set bare en anden udgave af det koncept, som de fleste webshopejere allerede kender. Nemlig at du under produkterne præsenterer kunden for enten alternative eller supplerende produkter til det produkt, som de er inde på.

Fordelen ved video kontra links er, at du her kan vise kunden mulighederne ved de supplerende produkter. Her kan av-løsningen gøre det lettere for folk at relatere sig til de supplerende produkter, da de både får det vist og fortalt.

Det gør, at de får informationerne ind på to måder kontra en, hvis de blot skal læse om det.

Vi håber, at denne gennemgang af videoindhold med kommercielt øjemål bidrager til, hvordan du kan bruge det til at skabe et stærkere brand og øge din omsætning.

Fleresalg.dk
Et projekt af Nutimo
fleresalgdk@superamail.com
(+45) 71 99 50 54